Uw betrouwbare partner voor professioneel textiellinnen voor zorgsector, horeca, bedrijven en groothandel

<br>Bamatex Home Textiles BV
CERTIFIED BY CONTROL UNION CU1100142
<br>Bamatex Home Textiles BV <br>Bamatex Home Textiles BV

Duurzaamheid

Bamatex Home Textiles BV staat bekend voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten in badstof, bedlinnen en tafellinnen. De tevredenheid van onze klanten is prioritair. Onze holistische benadering naar duurzaamheid houdt in dat wij niet eendimensionaal handelen, maar het drie-pijlermodel van duurzame ontwikkeling volgen: sociaal, ecologisch en economisch.

Voor ons is sociale verantwoordelijkheid synoniem met het creëren van een leefbare toekomst voor iedereen. Daarom hebben wij ons verbonden tot de volgende richtlijnen:

  • VN-Handvest voor de Rechten van de Mens
  • UN Guiding Principles on Business and Human Rights (UNGP)
  • VN-verdrag inzake de rechten van het kind
  • VN-verdrag inzake de rechten van de vrouw
  • Kernarbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO
  • OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen
  • Sectorale OESO-richtlijnen
  • De tien VN Global Compact-beginselen
  • Internationale richtlijnen ZDHC

Partnership met geselecteerde zakenpartners.
Wij werken uitsluitend met geselecteerde zakenpartners. Zij engageren zich tot sociaal verantwoorde en veilige arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productieprocessen, in ieder geval door onze gedragscode te ondertekenen, maar meestal ook door een erkende certificering. Deze worden geverifieerd door derde partijen zoals BSCI en/of SEDEX en ook door onze eigen agenten.

Het management van Bamatex Home Textiles bezoekt onze leveranciers op regelmatige basis. Wij bezoeken de productie plants of ontmoeten elkaar op professionele beurzen. Wij streven er voortdurend naar het partnerschap op lange termijn te versterken.
Onze lokale agenten bezoeken op regelmatige basis de verschillende leveranciers. Zij helpen hen om te groeien in operationele uitmuntendheid en ethisch en duurzaam ondernemen.

Via training informeren wij het management en de medewerkers van onze leveranciers over onze gedragscode.
Trots amfori BSCI lid
BSCI is een initiatief van de Foreign Trade Association (FTA), de belangrijkste handelsorganisatie van de Europese en internationale handel die meer dan 1.500 kleinhandelaars, importeurs, merken en nationale verenigingen samenbrengt om het politieke en wettelijke kader voor handel op een duurzame manier te verbeteren. Het lidmaatschap van amfori BSCI helpt ons onze doelstelling te bereiken om een duurzame trader te zijn, onze supply chain te controleren en samen te werken met onze leveranciers. Wij hebben voor deze organisatie gekozen omwille van haar uitgebreide ervaring op internationale schaal en haar praktijkgerichte aanpak. Opleiding en uitwisseling van best pratices helpen ons om op alle niveaus te verbeteren.Preventie en verhinderen van negatieve impact
Wij voeren een uitgebreide risicobeoordeling per land en per leverancier uit. Wij zoeken naar manieren om daadwerkelijke negatieve gevolgen in onze toeleveringsketen te voorkomen, te beperken en te verhelpen. Daarom hebben wij ervoor gekozen meer gebruik te maken van 'Made in Green'-gecertificeerde artikelen en onderzoeken wij het gebruik van gerecycled katoen en organisch katoen in producten.

Het is ons doel om onze voetafdruk (sociaal en ecologisch) voortdurend te verbeteren. Bij de aankoop of ontwikkeling van nieuwe producten zoeken we naar oplossingen met de minst negatieve impact.

Waregem, januari 2024

Bart Maes
CEO Bamatex Home Textiles